Nemzetközi számviteli tanulmányi versenyt nyert két corvinus-os csapatunk

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiuma 2016. november 9-10-én, immár kilencedik alkalommal rendezte meg a Dr. Papp László Nemzetközi Számviteli Versenyt. A négy főből álló csapatok szabadon jelentkezhettek, így a hazai és határon túli közgazdasági képzést folytató felsőoktatási intézményeket akár több csapat is képviselhette. A versenyre jelentkező 13 csapatnak 5 teljes napja volt az esettanulmány megoldására, és a tízoldalas megoldási javaslatukat, valamint az elkészített prezentációt kellet határidőre beküldeniük.

A verseny esettanulmánya nagyon speciális témát dolgozott fel, és a non-profit területre vitte el a versenyzőket. Témája a Thábitha Nonprofit Kft. által üzemeltetett gyermek hospice intézmény a Törökbálinton működő Thábitha Ház volt. A versenyzők komplex feladatot kaptak, a pályázati forrás felhasználására, fizetőképes tevékenység beindítására kellett javaslatot megfogalmazniuk, az állami finanszírozás lehetőségét, elmaradásának hatását, valamint a PR tevékenység finanszírozását kellett megvizsgálniuk. Mindezt megfelelő számításokkal és indoklással alátámasztva.

Az előzsűrizést követően a verseny döntőjébe tíz csapat kapott meghívást.

A Perlainé dr. Kovács Ágnes (MKVK) által vezetett 13 fős zsűrit Dr. Papp László (az egyetem volt számvitel tanára, dékánja és rektor helyettese) felesége, az esetet adó cég, a PWC, a KPMG, az MKB, az OTP, a Fundamenta, a PTE KTK, a Case Solvers, valamint a Végzett Pécsi Szakkollégisták Egyesületének képviselői alkották. A szakmai zsűrinek bőven adtak munkát a csapatok és nehéz volt meghozniuk a végső döntést a helyezésekről.

A verseny első helyezettje és egy évig a Dr. Papp László Számvitelverseny vándorkupájának őrzője a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) „InSight Consulting” csapata (Unyi Attila, Nagy Tamás, Juhász Bálint, Laczkó Domonkos), a 2. helyezett szintén a BCE-ről érkezett „Mérlegelők” csapata (Burda Krisztina, Held Nikolett, Bálint Orsolya, Szabó Adrienn), akik egyben az Interauditor Kft. különdíjasai is, a 3. helyezett pedig a Babes-Bolyai Tudományegyetem „Csenderik” csapata (Éltes Rita, Géger Gyopár, Gergely Andrea, Korcsmáros Boglárka) lett. A rendezvény támogatóinak jóvoltából a nyertes csapatok értékes nyereményekkel gazdagodtak.
 
Fényképek az alábbi linken érhetőek el: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B6AdCoIiOEK-OTVrQ3BZY25OV2c?usp=sharing